logo-save-cabin

Wij bouwen aan een betere wereld

  Het verhaal achter Save Cabin

Wij zijn: ingenieurs, meubelmakers, contractmanagers, hippies, psychologen, docenten en kunstenaars. We zijn ervan overtuigd dat het anders kan. Wonen, leven, een onderdak, douchen, koken, slapen…. het hoeft niet ten koste van onze omgeving te gaan…….

We zijn continu op onderzoek naar nieuwe materialen, nieuwe toepassingen en we komen er, grappig genoeg, steeds weer achter dat de gebruikelijke materialen vaak onlogisch, slecht voor ons milieu, een drama voor de natuur zijn……. dat kan anders!!!

Hoofd – Hart – Handen, daar geloven wij in!

1 + 1 = 3

gevelbekleding-van-afvalplastic

Van plastic afval naar duurzaam bouwmateriaal

Verpakkingen, boterhamzakken en ander gebruikt huishoudelijk plastic krijgen bij Save Cabin een nieuw leven. Waar een ander afval ziet, zien wij de meest waardevolle grondstof van de 21ste eeuw. Een grondstof die onverwoestbaar en daarom hartstikke milieuvriendelijk is. En die nooit opraakt, want het is veelvuldig her te gebruiken. Een grondstof die niets kost om in te winnen en geen afbreuk doet aan de aarde. Door dit afval als grondstof te gebruiken voorkom je te veel CO2 uitstoot.

“In iedere Save Cabin zijn minimaal 43.250 boterhamzakjes verwerkt.”

Onze missie:

 

“Circulair wonen is over 10 jaar de standaard in Nederland”

Met onze Save Cabin koppelen we lokaal plastic afval aan de groeiende wens om flexibel te recreëren, wonen, werken en dichtbij de natuur te leven. Waar anderen in afval een probleem zien, zien wij hét bouwmateriaal van de 21ste eeuw! Zo zetten wij onze kennis en vakmanschap in en bouwen een woning van 100% lokaal afvalplastic en andere duurzame materialen.

Vakmanschap

Het is de intrinsieke motivatie, vaardigheid, ervaring en trots om hoog kwalitatief werk af te leveren. Bedrevenheid om het beste te leveren en gedrevenheid om altijd beter te worden. Vakmanschap speelt een belangrijke rol in het gedachtengoed van Save Cabin.
Doordat we werken met vakmensen met de juiste expertise kunnen wij een goede prijs, kwaliteit, beschikbaarheid en levertijd bieden. Met vakmanschap… maak je altijd verschil! Vakmanschap boeit!

Bouwen met passie

bouwen-tiny-house

We vertrekken pas als alles klopt

Kort gezegd: we bouwen alles in onze werkplaats en zorgen dat we op locatie hooguit 1 dag bezig zijn. Dat kost wat voorbereiding. Voordeel: die voorbereiding kunnen we ook doen vanaf onze werkplaats en hebben zo een minimale impact op de locatie en de gebruikers.  

Een ander idee mbt ‘een huis hebben’

gevelbekleding-van-afvalplastic

 Stel je voor:

Hannah gaat uit huis en gaat op zichzelf wonen in haar eerste tiny house. Een studentenkamer van 14m2 met een mini keuken, badkamer, bed en bank.

Na wat tijd krijgt Hannah een vriendje…. Tim. Na enige tijd gaan ze samenwonen. Het huis is te klein en ze schaffen een 2e tiny house aan die ze aan het huisje van Hannah laten koppelen…. nu hebben ze 28m2.

Dat lijkt toch wat klein na verloop van tijd want Tim heeft als hobby bierbrouwen en hun hele huis stinkt. Weer komt er een Save Cabin van 14 m2 de straat in rijden en wordt gekoppeld aan hun woning.

Na 2 jaar krijgen ze een kindje: weer een module, komt de straat binnengereden, ditmaal van 7m2….. etc. etc.

Na jaren gaan de kinderen uit huis, heeft Tim geen tijd meer voor bierbrouwen en verkopen Hannah en Tim hun niet gebruikte ruimtes aan de buren, die deze met liefde aan hun huis koppelen omdat daar net een kindje wordt verwacht en ook zij hobby’s hebben……

Persoonlijk contact

Bij Save Cabin geven we om persoonlijk contact. We vinden het mooi om mee te denken, ideeën uit te wisselen en dromen te verwezenlijken.

Projecten

Recreatiewoning Geversduin

Recreatiewoning Geversduin

Recreatie­woning GeversduinOp camping Geversduin staan de eerste vakantieaccommodaties die zijn vervaardigd uit 100% gerecycled kunststof. Lokaal betrokken Het begon met een grootschalige Beach Clean-up, waarbij de lokale gemeenschap en vrijwilligers bijeenkwamen...

Milieu projectuimte Yuverta

Milieu projectuimte Yuverta

Milieu project­ruimte YuvertaVoor Yuverta (opleiding bos-en natuurbeheer) kregen wij de opdracht een projectruimte tebouwen welke gebruikt zal worden als milieuhuis. Een ruimte waar alles draait om ons milieu en waar de studenten aan projecten werken met als thema een...

Save Office

Save Office

SaveOfficeDe Save Office 179 hebben we voor onszelf gebouwd. We hadden voor een groot project een mobiel kantoor nodig dat kon dienen als spreekkamer voor projectoverleg en ook over een toilet en kleine keuken moest beschikken. We hebben van de gelegenheid gebruik...

Mantelzorgwoning

Mantelzorgwoning

Mantelzorg woningWat is het heerlijk om in een veilige omgeving te blijven als je zorg nodig hebt! Waar de mensen die van je houden voor je zorgen maar je toch je eigen plek hebt. Deze prachtige mantelzorgwoning is in de achtertuin geplaatst. Je kan je eigen afmeting...

Vluchtelingen noodopvanglocatie

Vluchtelingen noodopvanglocatie

Vluchte­lingennood­opvang­­locatieIn opdracht van de gemeente Rozendaal (Rozendaal Gelderland) hebben we in 3 maanden tijd een opvanglocatie gebouwd die in ieder geval voor 2 jaar onderdak moet bieden aan 55 vluchtelingen. De locatie beschikt over 4 paviljoens waarvan...

Hoe gaan we jouw droomproject realiseren?