logo-save-cabin

Doordacht ontwerp

\

Zonnepanelen

maken je Save Cabin zelfvoorzienend

\

Warm interieur met veel hout

\

Kozijnen van gerecycled hout

\

Veel glas

binnen voelt buiten

\

Isolatie

warm in de winter, koel in de zomer

\

Fundering

op bijgeleverde blokken van afvalplastic

\

Modulair en verplaatsbaar

\

Terras van gerecycled plastic

Materiaal

Save Cabin introduceert een woning die verplaatsbaar is (met haken op het dak). Geproduceerd met waar mogelijk 100% lokaal afvalplastic en van binnen afgewerkt met hout. Ook hebben we nagedacht over de inrichting die volledig duurzaam gemaakt kan worden van gerecycled kunststof en natuurlijke materialen. Dankzij o.a. slimme plaatsing, goede isolatie, zonnecollectoren en de nieuwste technologieën is de woning zelfvoorzienend.

Bouwwijze

De Save Cabin wordt gebouwd in onze eigen fabriek. We maken onze eigen kozijnen en deuren. We nemen veel tijd voor het zoeken naar de juiste materialen en de meest natuurvriendelijke manier van bouwen. We bouwen onze Save Cabins met een module systeem: zo hebben we 5 verschillende kozijnen/ramen en deuren; 3 verschillende Cabin formaten, gebruiken we elektra opbouw en leveren we altijd in licht of antraciet grijs. De bevestiging kan met of zonder zichtbare popnagels. Op deze manier kunnen we onze schappen altijd vullen met de lego stenen waarmee u uw ideale Save Cabin kan samenstellen en houden we de levertijden van de Save Cabins extreem kort vergeleken met andere tiny house bouwers.

duurzaam-tiny-house

Duurzaamheid

We hebben de roep van de aarde gehoord en zorgen samen met onze partners voor een circulaire aanpak van de plastic afvalproblemen in de wereld. We hebben dé oplossing gevonden om het huishoudelijk afval dat normaliter de verbrandingsoven in gaat een tweede leven te geven en om te zetten in duurzame woningbouw.

We werken graag samen en circulair. Zo maken wij de mensen bewuster en de planeet weer groen, duurzaam en gezond.

Alle specificaties

Basis

 • Frame van gegalvaniseerd en gepoedercoate metalen profielen van 3mm dik.
 • Dak op licht afschot van damwandplaat 50/90 mm bestaande uit twee lagen. Gegalvaniseerd staal afgewerkt met poedercoat. Berekend op sneeuwbelasting van 180 kg/m isolatie waarde van R4.
 • Wanden van 50 mm sandwichpanelen bestaande uit twee lagen gegalvaniseerd metaalplaat gepoedercoat. Isolerende waarde R3.
 • Vloer geïsoleerd door middel van schuimplaten, isolerende waarde R3 voorzien van watervaste panelen en vinyl vloer.
 • Gewicht is ongeveer 2200 kg.

Binnenzijde

 • Kozijnen van Meranti (gerecycled)  en voorzien van HR++ glas.
 • Kozijnlijsten rondom verstevigd met balken van gerecycled kunststof.
 • Deuren van Merbau (gerecycled) en voorzien van HR++ glas.
 • Alle kozijnen antraciet gegrond geleverd en glas afgekit met glaskit.
 • Buitenzijde van de Daily Cabin is van onbewerkt Douglas (FSC®) in combinatie met de gerecycled kunststof panelen van Save Plastics. Het hout zal na plaatsing verkleuren naar zilvergrijs, het plastic wordt heel vaak aangezien voor leisteen.
 • De Cabins zijn verspringend koppelbaar, koppel-set is optioneel.
 • Wanden voorzien van 18mm Radiata pine en dak van 9 mm Radiata pine.
 • Standaard uitgerust met 1 dubbel stroompunt.

Hoe gaan we jouw droomproject realiseren?